Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, zawierające sporo białka, dobra alternatywa dla mięsnych kotletów. Najlepsze są ciepłe, chociaż mój mąż jada je zimne na kanapce :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8250
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8250
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Ugotowaną cieciorkę miksujemy w malakserze lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do masy dodajemy mąkę, sól, pieprz ziołowy oraz paprykę w proszku. Cebulę obieramy, kroimy drobno i dusimy w 2 łyżkach oleju na wolnym ogniu. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do duszącej się cebuli. Chwilę dusimy i dodajemy 2 łyżki sosu sojowego, mieszamy i dusimy jeszcze z 10 minut na wolnym ogniu. Po ostudzeniu dodajemy do masy z cieciorki. Wszystko dobrze mieszamy i formujemy nieduże kotleciki. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodajemy jeszcze jedną łyżkę mąki, ale zazwyczaj jest bardzo dobra i się nie rozpada. Jeśli zbyt gęsta, można dodać 1-2 łyżki wody, w której gotowała się cieciorka. Kotleciki smażymy z obu stron na średnim ogniu. Podajemy z dowolną kaszą, ryżem czy ziemniakami i surówką. Najbardziej smakują z piure ziemniaczanym. Mogą się przechowywać w lodówce do tygodnia. Można je jeść na zimno na kanapce lub włożyć do hamburgera. Dobre, by zabierać ze sobą na piknik. Mi najlepiej smakują na ciepło, lekko odgrzane.