Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinii wzbogacone dodatkiem fety i świeżej mięty. Możemy podać je z sosem czosnkowo - ogórkowym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2302
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3347
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1403
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2144
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2302
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3347
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1403
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2144
Składniki
Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy umyty, pokrojony w kostkę ogórek. Doprawiamy przyprawą do tzatziki. Posypujemy koperkiem.
Cukinie obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odstawiamy na 15 min i osączamy nadmiar wody.
Do cukinii wbijamy 2 jajka, dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszoną fetę, pokrojoną miętę, pieprz i cukier oraz mąkę. Dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowo-ogórkowym.