Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinii wzbogacone dodatkiem fety i świeżej mięty. Możemy podać je z sosem czosnkowo - ogórkowym.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 132
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16090
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 685
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 132
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16090
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 685
Składniki
Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy umyty, pokrojony w kostkę ogórek. Doprawiamy przyprawą do tzatziki. Posypujemy koperkiem.
Cukinie obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odstawiamy na 15 min i osączamy nadmiar wody.
Do cukinii wbijamy 2 jajka, dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszoną fetę, pokrojoną miętę, pieprz i cukier oraz mąkę. Dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowo-ogórkowym.