Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinii wzbogacone dodatkiem fety i świeżej mięty. Możemy podać je z sosem czosnkowo - ogórkowym.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7963
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 336
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3325
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 612
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7963
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 336
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3325
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 612
Składniki
Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy umyty, pokrojony w kostkę ogórek. Doprawiamy przyprawą do tzatziki. Posypujemy koperkiem.
Cukinie obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odstawiamy na 15 min i osączamy nadmiar wody.
Do cukinii wbijamy 2 jajka, dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszoną fetę, pokrojoną miętę, pieprz i cukier oraz mąkę. Dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowo-ogórkowym.