Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinii wzbogacone dodatkiem fety i świeżej mięty. Możemy podać je z sosem czosnkowo - ogórkowym.
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik, przygotowany na spodz...
Odsłon: 16068
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 154
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik, przygotowany na spodz...
Odsłon: 16068
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 154
Składniki
Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy umyty, pokrojony w kostkę ogórek. Doprawiamy przyprawą do tzatziki. Posypujemy koperkiem.
Cukinie obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odstawiamy na 15 min i osączamy nadmiar wody.
Do cukinii wbijamy 2 jajka, dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszoną fetę, pokrojoną miętę, pieprz i cukier oraz mąkę. Dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowo-ogórkowym.