Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinii wzbogacone dodatkiem fety i świeżej mięty. Możemy podać je z sosem czosnkowo - ogórkowym.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14265
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42067
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5158
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45917
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14265
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42067
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5158
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45917
Składniki
Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy umyty, pokrojony w kostkę ogórek. Doprawiamy przyprawą do tzatziki. Posypujemy koperkiem.
Cukinie obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odstawiamy na 15 min i osączamy nadmiar wody.
Do cukinii wbijamy 2 jajka, dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszoną fetę, pokrojoną miętę, pieprz i cukier oraz mąkę. Dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowo-ogórkowym.