Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam te kotlety. Są nieco inne w smaku niż tradycyjne kotlety mielone z ryby. Oprócz tego dorsza nie trzeba mielić. Ja osobiście tej czynności nie lubię. Kotlety smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Pomysł zaczerpnęłam z "Potraw egzotycznych" K. Pospieszyńskiej. W oryginalnym przepisie wprowadziłam spore zmiany.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2151
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1547
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2151
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1547
Składniki
Filet z dorsza rozmrozić. Skropić sokiem z cytryny. Posypać suszonym koperkiem. Ugotować na parze. Po wystudzeniu rozdrobnić widelcem. Przy okazji usunąć ewentualne ości. Ziemniaki i seler ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie widelcem rozdrobić na puree. Drobno pokrojoną cebulę poddusić na oleju. Tak przygotowane warzywa wymieszać z rozdrobnionym dorszem. Do masy wbić jajko. Całość doprawić solą i pieprzem. Dodać jeszcze mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotlety. Obtaczać w otrębach. Smażyć z obu stron na oleju.