Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam te kotlety. Są nieco inne w smaku niż tradycyjne kotlety mielone z ryby. Oprócz tego dorsza nie trzeba mielić. Ja osobiście tej czynności nie lubię. Kotlety smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Pomysł zaczerpnęłam z "Potraw egzotycznych" K. Pospieszyńskiej. W oryginalnym przepisie wprowadziłam spore zmiany.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Filet z dorsza rozmrozić. Skropić sokiem z cytryny. Posypać suszonym koperkiem. Ugotować na parze. Po wystudzeniu rozdrobnić widelcem. Przy okazji usunąć ewentualne ości. Ziemniaki i seler ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie widelcem rozdrobić na puree. Drobno pokrojoną cebulę poddusić na oleju. Tak przygotowane warzywa wymieszać z rozdrobnionym dorszem. Do masy wbić jajko. Całość doprawić solą i pieprzem. Dodać jeszcze mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotlety. Obtaczać w otrębach. Smażyć z obu stron na oleju.