Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam te kotlety. Są nieco inne w smaku niż tradycyjne kotlety mielone z ryby. Oprócz tego dorsza nie trzeba mielić. Ja osobiście tej czynności nie lubię. Kotlety smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Pomysł zaczerpnęłam z "Potraw egzotycznych" K. Pospieszyńskiej. W oryginalnym przepisie wprowadziłam spore zmiany.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16203
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6522
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16203
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6522
Składniki
Filet z dorsza rozmrozić. Skropić sokiem z cytryny. Posypać suszonym koperkiem. Ugotować na parze. Po wystudzeniu rozdrobnić widelcem. Przy okazji usunąć ewentualne ości. Ziemniaki i seler ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie widelcem rozdrobić na puree. Drobno pokrojoną cebulę poddusić na oleju. Tak przygotowane warzywa wymieszać z rozdrobnionym dorszem. Do masy wbić jajko. Całość doprawić solą i pieprzem. Dodać jeszcze mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotlety. Obtaczać w otrębach. Smażyć z obu stron na oleju.