Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety rybne. Z dodatkiem jajek na twardo i smażonej cebuli. Sos koperkowy pięknie pachnący. Kotlety z sosem to duet doskonały.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Cebule zeszklić na oleju. Może być pokrojona w grubsze krążki. Wystudzić. Rybę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Następnie jajka ugotowane na twardo , cebule i kromkę chleba. Do masy dodać jajko, pieprz młotkowany i cytrynowy oraz sól do smaku. Wyrobić. Formować zgrabne kotlety. Obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Masło rozpuścić w rondelku. Dodać mąkę. Podgrzewać i mieszać. Jak mąka się zarumieni, to dodawać stopniowo ciepłą przegotowaną wodę. Mieszać, aż powstanie gęsty sos. Dodawać stopniowo śmietankę. Następnie pieprz, ocet, sól do smaku i na koniec posiekany drobniutko koperek. Zagotować. Sos gotowy. Smacznego.