Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z grzybów i ryżu

Kotlety z grzybów i ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 334 Ocena: 4441

Dodano:

Odsłon: 2287

uwielbiam grzyby w każdej postaci, w tym sezonie jest ich całe mnóstwo, można więc pozwolic sobie na tworzenie nowych potraw

Składniki

  • świeże grzyby (maślaki, podgrzybki) ok 70 dag
  • ryż gotowany 1/2 torebki
  • cebula
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz,
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. grzyby gotować w lekko osolonej wodzie ok 20 min, wyłożyć na sitko (najlepiej zostawić na cała noc, zeby dobrze odciekły z wody), zmielić w maszynce na sredniej siatce,
    2. grzyby wymieszać z ryżem, posiekaną cebulą oraz 1-2 łyzkami tartej bułki, doprawić solą i pieprzem,
    3. formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smazyć na rozgrzanym oleju, ja podałam już tylko z surówką,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń