Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z piersi indyka to nasza propozycja na prosty i szybki obiad. Mięso jest delikatne i chude. Kotlety rumiane z zewnątrz, soczyste i aromatyczne w środku.
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 68
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 697
Pomysł na spaghetti jeśli ktoś nie lubi parmezanu lub pecorino. Coś bardzo sm...
Odsłon: 4651
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 393
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 6439
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 68
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 697
Pomysł na spaghetti jeśli ktoś nie lubi parmezanu lub pecorino. Coś bardzo sm...
Odsłon: 4651
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 393
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 6439
Składniki
Mięso z indyka kroimy w grubą kostkę i razem z cebulą, również rozdrobnioną mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonej piersi z indyka i cebuli dodajemy jajko, przyprawy ( 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu), 3 łyżki bułki tartej oraz posiekany koperek. Dokładnie wyrabiamy mięso rękami.
Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Formujemy kotlety, obtaczamy je w tartej bułce, smażymy na rumiano, z jednej strony na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień i smażymy wolno, aż dojdą w środku i przyrumienią się z drugiej strony. Delikatne kotlety z indyka gotowe!