Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z piersi indyka to nasza propozycja na prosty i szybki obiad. Mięso jest delikatne i chude. Kotlety rumiane z zewnątrz, soczyste i aromatyczne w środku.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 31
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4204
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 35088
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 31
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4204
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 35088
Składniki
Mięso z indyka kroimy w grubą kostkę i razem z cebulą, również rozdrobnioną mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonej piersi z indyka i cebuli dodajemy jajko, przyprawy ( 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu), 3 łyżki bułki tartej oraz posiekany koperek. Dokładnie wyrabiamy mięso rękami.
Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Formujemy kotlety, obtaczamy je w tartej bułce, smażymy na rumiano, z jednej strony na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień i smażymy wolno, aż dojdą w środku i przyrumienią się z drugiej strony. Delikatne kotlety z indyka gotowe!