Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z piersi indyka to nasza propozycja na prosty i szybki obiad. Mięso jest delikatne i chude. Kotlety rumiane z zewnątrz, soczyste i aromatyczne w środku.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Mięso z indyka kroimy w grubą kostkę i razem z cebulą, również rozdrobnioną mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonej piersi z indyka i cebuli dodajemy jajko, przyprawy ( 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu), 3 łyżki bułki tartej oraz posiekany koperek. Dokładnie wyrabiamy mięso rękami.
Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Formujemy kotlety, obtaczamy je w tartej bułce, smażymy na rumiano, z jednej strony na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień i smażymy wolno, aż dojdą w środku i przyrumienią się z drugiej strony. Delikatne kotlety z indyka gotowe!