Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z indyka faszerowane jabłkami i orzechami"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem i lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj z obu stron solą oraz pieprzem.
Jabłka obierz ze skóry i potnij na drobne kawałki. Orzechy włoskie rozkrusz lub posiekaj razem ze szczypiorkiem, a cebulę pokrój w kosteczkę. Połącz przygotowane i wymieszaj ze szczyptą cynamonu i łyżeczką słodkiej papryki.
Odstaw masę na pół godziny do lodówki. Schłodzoną ułóż na plastrach indyka i zwiń ciasno, tworząc równe roladki. Zepnij je wykałaczkami lub owiń ciasno sznurkiem.
Na dużej patelni rozgrzej olej z dodatkiem masła. Podsmaż mięso z obu stron na dużym ogniu. Po chwili go zmniejsz i podlej potrawę śmietanką połączoną z borówką.
Duś całość kilka minut. Gotowe danie serwuj z makaronem tagliatelle.Źródło: Kurier TV