Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych proporcji wyszło całkiem sporo mielonych, bo aż dziesięć. Mięso z indyka jest bardzo wartościowe. Dodatek warzyw obniżył kaloryczność kotletów i dodał smaku. Samo przygotowanie banalnie łatwe. Tak więc, serdecznie je polecam.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21842
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21842
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Składniki
Cebulę drobno pokroić. Następnie zeszklić ją na oleju. Czosnek przepuścić przez praskę i dorzucić do cebuli. Bułkę namoczyć w gorącej wodzie, a gdy zmięknie należy ją odcisnąć. Do naczynia przełożyć mięso. Dodać zeszkloną cebulę i czosnek. Dołożyć startą na dużych oczkach marchewkę i pokrojony koperek. Wbić jajko. Dodać bułkę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotlety. Obtaczać je w otrębach. Smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony.