Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych proporcji wyszło całkiem sporo mielonych, bo aż dziesięć. Mięso z indyka jest bardzo wartościowe. Dodatek warzyw obniżył kaloryczność kotletów i dodał smaku. Samo przygotowanie banalnie łatwe. Tak więc, serdecznie je polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 840
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14285
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 840
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14285
Składniki
Cebulę drobno pokroić. Następnie zeszklić ją na oleju. Czosnek przepuścić przez praskę i dorzucić do cebuli. Bułkę namoczyć w gorącej wodzie, a gdy zmięknie należy ją odcisnąć. Do naczynia przełożyć mięso. Dodać zeszkloną cebulę i czosnek. Dołożyć startą na dużych oczkach marchewkę i pokrojony koperek. Wbić jajko. Dodać bułkę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotlety. Obtaczać je w otrębach. Smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony.