Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, soczyste kotlety z indyka. Marynata jogurtowa sprawia, że mięso nie jest suche, jest idealne;)
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 11847
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 92
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 615
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 7713
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 67
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 11847
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 92
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 615
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 7713
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 67
Składniki
Filet z indyka kroimy w plastry na kotlety. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, szczyptą słodkiej papryki, bazylią i pietruszką. Tak przygotowane kotlety wkładamy do miski z jogurtem naturalnym i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Po wyjęciu z marynaty( mięso praktycznie ją wchłonie) obtaczamy kotlet w jajku i bułce tartej, smażymy na patelni. W połowie smażenia przykrywam patelnię pokrywką, żeby kotlety się poddusiły. Podajemy z ulubioną surówką. Smacznego