Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z indyka w marynarcie jogurtowej

Kotlety z indyka w marynarcie jogurtowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 2584

Dodano:

Odsłon: 257

Przepyszne, soczyste kotlety z indyka. Marynata jogurtowa sprawia, że mięso nie jest suche, jest idealne;)

Składniki

  • ok. 1 kg fileta z indyka
  • szklanka gęstego jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz cytrynowy,szczypta słodkiej papryki
  • ulubione zioła: bazylia, suszona pietruszka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety z indyka w marynarcie jogurtowej

Przygotowanie

  1. Filet z indyka kroimy w plastry na kotlety. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, szczyptą słodkiej papryki, bazylią i pietruszką. Tak przygotowane kotlety wkładamy do miski z jogurtem naturalnym i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.

  2. Po wyjęciu z marynaty( mięso praktycznie ją wchłonie) obtaczamy kotlet w jajku i bułce tartej, smażymy na patelni. W połowie smażenia przykrywam patelnię pokrywką, żeby kotlety się poddusiły. Podajemy z ulubioną surówką. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń