Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, soczyste kotlety z indyka. Marynata jogurtowa sprawia, że mięso nie jest suche, jest idealne;)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Filet z indyka kroimy w plastry na kotlety. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, szczyptą słodkiej papryki, bazylią i pietruszką. Tak przygotowane kotlety wkładamy do miski z jogurtem naturalnym i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Po wyjęciu z marynaty( mięso praktycznie ją wchłonie) obtaczamy kotlet w jajku i bułce tartej, smażymy na patelni. W połowie smażenia przykrywam patelnię pokrywką, żeby kotlety się poddusiły. Podajemy z ulubioną surówką. Smacznego