Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z indyka w sezamie"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4278
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4278
Składniki
Kotlety z indyka umyj, osusz, ułóż w misce. Zalej je jogurtem, oprósz solą oraz pieprzem. Mięso pozostaw w marynacie na co najmniej 2 godziny (a najlepiej na całą noc) w lodówce.
Ziarna sezamu i słone cznika wsyp do miseczki, wymieszaj (ziarna słonecznika możesz trochę posiekać). Mięso wyjmij z marynaty, osącz.
Każdy kotlet zanurzaj w ziarnach, lekko uklep panierkę. Rozgrzej olej i smaż kotlety na złoty kolor z obu stron.
Podaj z pomidorami lub inną surówką oraz frytkami. Takie szybkie smaczne danie możesz także przygotować z piersi kurczaka.
Do oleju, na którym smażysz kotlety, możesz wlać kilka kropel oleju sezamowego. Podkreślisz jeszcze bardziej sezamowy smak potrawy.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarżyńska z Lubawy.</strong>
Porcje: 4. : 35 min. Cena: 2,80 zł. Kalorie: 480 kcal.Źródło: Bella Relaks