Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z indyka w sezamie"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 142
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 142
Składniki
Kotlety z indyka umyj, osusz, ułóż w misce. Zalej je jogurtem, oprósz solą oraz pieprzem. Mięso pozostaw w marynacie na co najmniej 2 godziny (a najlepiej na całą noc) w lodówce.
Ziarna sezamu i słone cznika wsyp do miseczki, wymieszaj (ziarna słonecznika możesz trochę posiekać). Mięso wyjmij z marynaty, osącz.
Każdy kotlet zanurzaj w ziarnach, lekko uklep panierkę. Rozgrzej olej i smaż kotlety na złoty kolor z obu stron.
Podaj z pomidorami lub inną surówką oraz frytkami. Takie szybkie smaczne danie możesz także przygotować z piersi kurczaka.
Do oleju, na którym smażysz kotlety, możesz wlać kilka kropel oleju sezamowego. Podkreślisz jeszcze bardziej sezamowy smak potrawy.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarżyńska z Lubawy.</strong>
Porcje: 4. : 35 min. Cena: 2,80 zł. Kalorie: 480 kcal.Źródło: Bella Relaks