Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z jajek i pieczarek

Przepis dnia 2018-11-02
Kotlety z jajek i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 4575

Dodano:

Odsłon: 12648

propozycja kotletów wegetariańskich, lekkie, smaczne danie

Składniki

  • jajka 8 szt
  • pieczarki ok 30-40 dag
  • cebula 1 szt
  • kasza manna 1-2 łyżki
  • sól, pieprz, jarzynka
  • bułka tarta
  • olej
  • ew. natka pietruszki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. ugotować na twardo 7 jajek, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodatkowo jeszcze rozgnieść widelcem,
    2. pieczarki umyć, obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebule pokroić w drobną kosteczkę, poddusić na łyżce oleju, dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić jarzynką, solą i pieprzem, wystudzić,
    3. do jajek dodać pieczarki, jajko surowe oraz mannę, odstawić na parę minut, doprawić, można dodać posiekaną natkę, formować kotlety, obtaczać w bułce, smażyć na rumiano, podawać z surówką,


    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń