Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z kapuścianym farszem"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12114
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8912
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155560
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1219
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12114
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8912
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155560
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1219
Składniki
Precle pokrusz. Cebulę obierz, posiekaj. 5 dag boczku pokrój w kostkę, a resztę w paseczki. Majeranek opłucz, osusz, oderwij listki, trochę odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Ziemniaki obierz, gotuj 20 minut w osolonej wodzie.
Rozgrzej łyżkę oleju, zrumień na nim kostki boczku i cebulę. Dodaj kapustę oraz posiekany majeranek. Chwilę podsmaż. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia.
Szynkę opłucz, osusz, rozbij. Mięso posyp solą i pieprzem. Rozłóż na nim kapuściany farsz. Kotlety złóż na pół. Oprósz mąką. Panieruj w roztrzepanych jajkach i okruszkach.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż kotlety. Smaż je na złoty kolor przez 6-8 minut. Miękkie ziemniaki odcedź, osącz, utrzyj z mlekiem i masłem. Przypraw gałką muszkatołowa. Paseczki boczku zrumień na pozostałym oleju.
Kotlety oraz piure ziemniaczane wyłóż na talerze. Posyp zrumienionymi paseczkami boczku. Przed podaniem danie udekoruj odłożonym majerankiem.
ok. 40 minut. 1 porcja 910 kcalŹródło: Tina