Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kotlety z karkówki w marynacie z majonezu i musztardy z dodatkiem czosnku i przypraw. Podane z gotowanymi ziemniakami i ogórkami konserwowymi stanowią pyszna propozycję na smakowity obiad:)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4264
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 624
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 970
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4264
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 624
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 970
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Składniki
Majonez mieszamy z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Kotlety z karkówki dobrze rozbijamy, smarujemy z obu stron przygotowaną marynatą majonezowo-musztardową i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie kotlety obtaczamy w bułce tartej mocno dociskając by bułka dobrze się "przykleiła". Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor. Obok kotletów na patelni smażymy także cebulę pokrojoną w nieco grubsze plastry. Do rondelka przekładamy kotlety na przemian z cebulą, zlewamy tłuszcz z patelni,podlewamy ok. 1/3 szklanki wody i dusimy jeszcze przez ok. 15 min. - aż mięso będzie miękkie. Kotlety z karkówki podajemy z gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem i polanymi sosem powstałym z duszenia mięsa oraz ogórkami konserwowymi.