Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kotlety z karkówki w marynacie z majonezu i musztardy z dodatkiem czosnku i przypraw. Podane z gotowanymi ziemniakami i ogórkami konserwowymi stanowią pyszna propozycję na smakowity obiad:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22424
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14464
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4468
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43582
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 559
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 533
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22424
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14464
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4468
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43582
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 559
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 533
Składniki
Majonez mieszamy z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Kotlety z karkówki dobrze rozbijamy, smarujemy z obu stron przygotowaną marynatą majonezowo-musztardową i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie kotlety obtaczamy w bułce tartej mocno dociskając by bułka dobrze się "przykleiła". Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor. Obok kotletów na patelni smażymy także cebulę pokrojoną w nieco grubsze plastry. Do rondelka przekładamy kotlety na przemian z cebulą, zlewamy tłuszcz z patelni,podlewamy ok. 1/3 szklanki wody i dusimy jeszcze przez ok. 15 min. - aż mięso będzie miękkie. Kotlety z karkówki podajemy z gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem i polanymi sosem powstałym z duszenia mięsa oraz ogórkami konserwowymi.