Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kotlety z karkówki w marynacie z majonezu i musztardy z dodatkiem czosnku i przypraw. Podane z gotowanymi ziemniakami i ogórkami konserwowymi stanowią pyszna propozycję na smakowity obiad:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3572
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 339
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 617
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3572
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 339
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 617
Składniki
Majonez mieszamy z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Kotlety z karkówki dobrze rozbijamy, smarujemy z obu stron przygotowaną marynatą majonezowo-musztardową i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie kotlety obtaczamy w bułce tartej mocno dociskając by bułka dobrze się "przykleiła". Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor. Obok kotletów na patelni smażymy także cebulę pokrojoną w nieco grubsze plastry. Do rondelka przekładamy kotlety na przemian z cebulą, zlewamy tłuszcz z patelni,podlewamy ok. 1/3 szklanki wody i dusimy jeszcze przez ok. 15 min. - aż mięso będzie miękkie. Kotlety z karkówki podajemy z gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem i polanymi sosem powstałym z duszenia mięsa oraz ogórkami konserwowymi.