Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety z karkówki z pakiecikami fasolki"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Kotlety opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem, suszonym tymiankiem i rozmarynem oraz słodką i ostrą papryką. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Wstaw je na 2 godziny do lodówki.
Fasolkę oczyść, ugotuj w posolonym wrzątku. Potem odcedź i przestudź. Strączki fasolki podziel na 8 porcji i owiń plasterkami boczku. Ew. wiązki zepnij wykałaczkami, by nie rozpadły się podczas smażenia. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim kotlety. Zdejmij.
Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule. Dodaj wiązki fasolki. Smaż je, aż boczek będzie chrupiący. Kotlety podawaj z fasolką w boczku. Obłóż cebulką. Udekoruj rozmarynem.Źródło: Tina