Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasz gryczana w innej formie....wspaniały pomysł na niedzielny obiad...przecież kotlet nie musi być mięsny
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 439
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5521
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 439
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5521
Składniki
Grzyby suszone umyć, namoczyć w litrze wody. Ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, wodę zostawić do ugotowania kaszy
Kasze wypłukać na sicie, zalać wywarem grzybowym (proporcje 1 do 2 – jedna szklanka kaszy i dwie szklanki wody). Ugotować do momentu aż wchłonie całą wodę. Później można przykryć ściereczką i ręcznikiem, aby „doszła”.
Między czasie cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć z grzybami i pokrojonym czosnkiem na maśle lub margarynie.
Wszystkie składniki wymieszać razem, dodać 4 – 5 łyżek bułki tartej, przyprawy i jaja. Wymieszać na jednolitą masę.
Z wyrobionej masy uformować kotlety, panierować je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.