Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie kaszy i grzybów - moje ulubione smaki
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
1. zagotować 2 1/4 szkl wody, osolić, wsypać kaszę, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do odparowania płynu, odstawić , 2. grzyby namoczyć na noc, wypłukać, ugotować do miękkości, pokroić w kostkę, masło rozgrzać, dodać pokrojona w kostkę cebulę, podsmażyć, dodać pokrojone grzyby, dusić chwilę razem, doprawić solą i pieprzem, 3. do zimnej kaszy dodać jajko oraz 1-2 łyżki mąki, masa musi być kleista, nabierać 2 łyżki masy, rozpłaszczyć, nałożyć łyżkę farszu, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać z surówką, smacznego