Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie kaszy i grzybów - moje ulubione smaki
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5585
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5591
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5585
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5591
Składniki
1. zagotować 2 1/4 szkl wody, osolić, wsypać kaszę, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do odparowania płynu, odstawić , 2. grzyby namoczyć na noc, wypłukać, ugotować do miękkości, pokroić w kostkę, masło rozgrzać, dodać pokrojona w kostkę cebulę, podsmażyć, dodać pokrojone grzyby, dusić chwilę razem, doprawić solą i pieprzem, 3. do zimnej kaszy dodać jajko oraz 1-2 łyżki mąki, masa musi być kleista, nabierać 2 łyżki masy, rozpłaszczyć, nałożyć łyżkę farszu, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać z surówką, smacznego