Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie kaszy i grzybów - moje ulubione smaki
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Składniki
1. zagotować 2 1/4 szkl wody, osolić, wsypać kaszę, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do odparowania płynu, odstawić , 2. grzyby namoczyć na noc, wypłukać, ugotować do miękkości, pokroić w kostkę, masło rozgrzać, dodać pokrojona w kostkę cebulę, podsmażyć, dodać pokrojone grzyby, dusić chwilę razem, doprawić solą i pieprzem, 3. do zimnej kaszy dodać jajko oraz 1-2 łyżki mąki, masa musi być kleista, nabierać 2 łyżki masy, rozpłaszczyć, nałożyć łyżkę farszu, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać z surówką, smacznego