Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja bez mięsa, czyli kotlety z kaszy i jajek. Wypróbowałam kaszetki z burakiem i borowikami i wyszło smacznie. Dla osób niejedzących mięsa idealne, ale dla mięsożerców też są fajną zmianą. Możecie podać je na ciepło z surówką i na przykład sosem pieczarkowym albo zjeść same. Dobrze też smakowały na zimno. Już myślę nad innym zastosowaniem kaszetek w nowej potrawie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Składniki
Kaszetki ugotować i odcedzić, wystudzić i wsypać do miski. Jajka pokroić na kratce do sałatek lub nożem w kostkę, dodać do kaszy. Następnie w misce umieścić pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Porcje masy ( u mnie po 100 g ) formować w kotlety i smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Kotlety podawać z surówką i na przykład sosem pieczarkowym. Dobrze również smakują na zimno.