Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam po przepis na pyszne kotleciki z kaszy jęczmiennej. Dodatkowo do kaszy dodałam pieczarki i cukinię. Danie smaczne, pożywne. Kotleciki podane z ulubioną surówką i ewentualnie z sosem będą stanowić sycący obiad.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 346
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2832
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 346
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2832
Składniki
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę. Smażymy do lekkiego zeszklenia. Pod koniec dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę razem smażymy
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i delikatnie solimy. Smażymy do odparowania płynu. Pieczarki przekładamy do miski z kaszą
Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Solimy, a po chwili odciskamy z cukinii wodę i przekładamy ją na patelnię po pieczarkach ( wcześniej dodajemy łyżkę oleju ) i chwilę podsmażamy. Przekładamy do miski z kaszą
Kaszę z pieczarkami i cukinią blendujemy, ale tylko tak z grubsza, nie na całkiem gładko
Do masy dodajemy bułkę tartą, pieprz, ewentualnie sól ( wszystkie składniki wcześniej były solone ), pieprz ziołowy oraz jajko. Mieszamy
Z masy formujemy małe kotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Należy delikatnie odwracać na drugą stronę, bo kotleciki są delikatne
Kotleciki podajemy z ulubioną surówką i ewentualnie z sosem ( u mnie pieczarkowy )