Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam po przepis na pyszne kotleciki z kaszy jęczmiennej. Dodatkowo do kaszy dodałam pieczarki i cukinię. Danie smaczne, pożywne. Kotleciki podane z ulubioną surówką i ewentualnie z sosem będą stanowić sycący obiad.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę. Smażymy do lekkiego zeszklenia. Pod koniec dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę razem smażymy
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i delikatnie solimy. Smażymy do odparowania płynu. Pieczarki przekładamy do miski z kaszą
Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Solimy, a po chwili odciskamy z cukinii wodę i przekładamy ją na patelnię po pieczarkach ( wcześniej dodajemy łyżkę oleju ) i chwilę podsmażamy. Przekładamy do miski z kaszą
Kaszę z pieczarkami i cukinią blendujemy, ale tylko tak z grubsza, nie na całkiem gładko
Do masy dodajemy bułkę tartą, pieprz, ewentualnie sól ( wszystkie składniki wcześniej były solone ), pieprz ziołowy oraz jajko. Mieszamy
Z masy formujemy małe kotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Należy delikatnie odwracać na drugą stronę, bo kotleciki są delikatne
Kotleciki podajemy z ulubioną surówką i ewentualnie z sosem ( u mnie pieczarkowy )