Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, bezmięsne kotlety, można podawać z sosem, lub ketchupem i surówką lub jako dodatek do mięsa
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wodę zagotować z kostkami bulionu, wsypywać powoli kaszę cały czas mieszając żeby nie zrobily się grudki. Jak zrobi się gęsta, lekko przestudzić. Czosnek drobno pokroić i delikatnie przesmażyć, dodać do masy z kaszy. Zetrzeć ser, dodać do masy razem z jajkiem, wsypać przyprawy, wszystko dobrze wymieszać. Formować kotlety, masa będzie się kleić, więc dłonie należy lekko zwilżyć wodą. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na brązowo.