Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, bezmięsne kotlety, można podawać z sosem, lub ketchupem i surówką lub jako dodatek do mięsa
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Wodę zagotować z kostkami bulionu, wsypywać powoli kaszę cały czas mieszając żeby nie zrobily się grudki. Jak zrobi się gęsta, lekko przestudzić. Czosnek drobno pokroić i delikatnie przesmażyć, dodać do masy z kaszy. Zetrzeć ser, dodać do masy razem z jajkiem, wsypać przyprawy, wszystko dobrze wymieszać. Formować kotlety, masa będzie się kleić, więc dłonie należy lekko zwilżyć wodą. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na brązowo.