Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kurczaka gyros to połączenie dobrze znanych ci składników, które w tej wersji są błyskawiczne w przygotowaniu. Możesz je zrobić wtedy, kiedy nie masz czasu na długie smażenie mięsa lub szukasz alternatywy dla klasycznych kotletów.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5686
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8899
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7971
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5472
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5686
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8899
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7971
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5472
Składniki
Każdy filet z kurczaka przekrój wzdłuż, aby uzyskać duże kotlety. Delikatnie rozbij każdy z nich. Posól, popieprz, oprósz przyprawą gyros (zostaw jeszcze łyżkę do warzyw) oraz papryką słodką w proszku.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, posiekaj w kostkę. Tak samo pokrój cebulę i odsączone z zalewy ogórki kiszone. Wszystkie warzywa połącz z przyprawą gyros, majonezem i ketchupem. Wymieszaj dokładnie.
Farsz umieść po jednej stronie kotleta, a następnie złóż mięso na pół. Możesz spiąć taką kieszonkę wykałaczką. Układaj na blaszce do pieczenia spryskanej oliwą jeden kotlet obok drugiego.
Umieść mięso w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po 20 minutach posyp tartym żółtym serem i zostaw na kolejne 15-20 minut.
Podawaj z frytkami, pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.