Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie ???? Dzisiaj polecam kotlety z kurczaka w panierce garam masala. Chrupiące, soczyste i delikatne w środku. Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/Zgyo80n7630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11016
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13279
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11016
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13279
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Składniki
Filety myjemy, obsuszamy ręcznikiem papierowym, układamy na desce i rozbijamy od wewnętrznej strony równomiernie. Jaja wbijamy do miski i dorzucamy połowę przyprawę garam masala, Drobno posiekany czosnek, połowę papryki, solimy i pieprzymy. Dokładnie mieszamy. Do miski z jajeczną marynatą wkładamy rozbite filety, pozostawiamy na 20 minut tak aby wszystkie przyprawy wniknęły w mięso. Bułkę tartą mieszamy z pozostałą częścią garam masala i papryką, przesypujemy na duży talerz. Rozbite kotlety panierujemy w bułce, obtaczając dokładnie z 2 stron. Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor. Gotowe !!!