Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu wpadł mi w ręce przepis na te kotlety.Mojej rodzince smakują a wykorzystuję go wtedy gdy przesadzę z ilością ugotowanego makaronu "spaghetti"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ugotowany makaron drobno pokroić,cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.W misce wymieszać makaron z cebulą.Wędlinę również drobno pokroić i dodać do makaronu
Koncentrat pomidorowy,oregano,bazylię oraz 3 jajka wymieszać na jednorodną masę i połączyć z makaronem.Pietruszkę lub koperek drobno posiekać i dodać do makaronu ,dodać przyprawy i 3-5 łyżek bułki tartej,wyrobić masę
Przygotować 3 miseczki,do jednej dać mąkę pszenną ,do drugiej,3 roztrzepane jajka a do trzeciej bułkę tartą
Formować kotlety obtaczając je najpierw w mące następnie w jajku i bułce tartej.Smażyć na złoty kolor.(czasem może być ciężko przy obtaczaniu ich w jajku lub bułce ,ale przy zetknięciu z tłuszczem ładnie się ścinają )
Zależnie od gustu można przygotować odpowiedni sos i podawać go do kotletów(ja zrobiłam pomidorowy ),no i oczywiście należy podać do nich swoją ulubioną surówkę