Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety z mintaja"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Trzy jajka ugotuj na twardo.
Ryby umyj pod bieżącą wodą, osusz, po czym zmiel wraz z obraną cebulą. Dodaj surowe jajko oraz namoczoną wcześniej, odciśniętą i rozgniecioną widelcem kajzerkę. Masę dopraw solą z pieprzem. Na koniec dołóż pokrojone w kostkę jajka i całość delikatnie wymieszaj.
Uformuj niewielkie kotlety i opanieruj w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Umaż je z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Danie podawaj, np. z ugotowaną młodą marchewką, ziemniakami i koperkiem.
Czas przygotowania: 40 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV