Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie jak to jest, sentyment i mortadela dostępna w każdym sklepie? Nasze babcie i mamy ratowały nas tym, co było. Kotlety z mortadeli były dla nas traumą, jednak teraz chcieliśmy powrócić do dawnych smaków, do smaków z dzieciństwa.
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 390
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 482
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 390
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 482
Składniki
Plastry mortadeli obtaczamy w mące. Przekładamy do rozkłóconych jajek w mleku z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.