Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka nadaje kotletom lekko orzechowy posmak. Mojej rodzinie bardzo zasmakowały
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8556
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3021
Polecam.
Odsłon: 1799
Polecam.
Odsłon: 513
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8556
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3021
Polecam.
Odsłon: 1799
Polecam.
Odsłon: 513
Składniki
Piersi myjemy, osuszamy i filetujemy wzdłuż na pół. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Płatki owsiane przesypujemy do blendera i rozdrabniamy ( według uznania ). Wsypujemy na talerz. W drugim talerzu rozbijamy jajka i mieszamy aby białko połączyło się z żółtkiem. Mięso obtaczamy najpierw w jajku, później w płatkach i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.