Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka nadaje kotletom lekko orzechowy posmak. Mojej rodzinie bardzo zasmakowały
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Składniki
Piersi myjemy, osuszamy i filetujemy wzdłuż na pół. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Płatki owsiane przesypujemy do blendera i rozdrabniamy ( według uznania ). Wsypujemy na talerz. W drugim talerzu rozbijamy jajka i mieszamy aby białko połączyło się z żółtkiem. Mięso obtaczamy najpierw w jajku, później w płatkach i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.