Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, łatwe i w miare szybkie kotleciki
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Ryż gotujemy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy. Cebule mieszamy razem z ugotowanym ryżem, dodajemy 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, doprawiamy, mieszamy. Formujemy kotleciki. Następnie panierujemy jeszcze w bułce tartej i smażymy. Można także dodać do ryżu np.koperku, natki pietruszki,szczypiorku, groszku, kukurydzy, papyki - tylo broń Boże wyszystko na raz! to tylko propozycje. Ja zazwyczaj robię z tym co mam pod ręką. Smacznego