Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z ryżu

Przepis dnia 2017-05-30
Kotlety z ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 339 Ocena: 4551

Dodano:

Odsłon: 4089

dobry sposób na wykorzystanie ryżu, jaki pozostał nam z obiadu, jeśli chodzi o dodatki, to jest to pełna dowolność, mój przepis jest tylko propozycją, ale naprawdę bardzo smaczną

Składniki

  • ryż 1 torebka
  • pieczarki 4-5 szt
  • jajko 1 szt
  • cebula kawałek
  • bułka tarta
  • kasza manna 2 łyżki
  • olej
  • ser żółty 5 dag
  • dymka
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu, wysypać z torebki, wystudzić,

  2. cebulę drobno pokroić, lekko podsmażyć na oleju, dodać starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, udusić, dodać sól i pieprz, wystudzić,

  3. ryż połączyć z pieczarkami, jajkiem, kaszą manną, posiekana dymką, startym na drobnej tarce serem, doprawić solą i pieprzem, odstawić na chwilę,

  4. z masy formować kotlety, obtaczać w tartej bułce, smażyć na oleju,

  5. można podawać z sosem pomidorowym lub tylko z surówką,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń