Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe nadziewane warzywami i jajkiem to świetny sposób na smaczne mięso w nowej odsłonie.
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 250
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 267
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 436
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 250
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 267
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 436
Składniki
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por, paprykę i boczniaki. Wlać jajko, oprószyć solą i pieprzem, zamieszać, usmażyć, ostudzić.
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na płaty mięsa włożyć porcję nadzienia.
Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.