Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe nadziewane warzywami i jajkiem to świetny sposób na smaczne mięso w nowej odsłonie.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8760
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8760
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por, paprykę i boczniaki. Wlać jajko, oprószyć solą i pieprzem, zamieszać, usmażyć, ostudzić.
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na płaty mięsa włożyć porcję nadzienia.
Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.