Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe nadziewane warzywami i jajkiem to świetny sposób na smaczne mięso w nowej odsłonie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1212
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10069
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4602
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1212
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10069
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4602
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Składniki
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por, paprykę i boczniaki. Wlać jajko, oprószyć solą i pieprzem, zamieszać, usmażyć, ostudzić.
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na płaty mięsa włożyć porcję nadzienia.
Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.