Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wątróbka inaczej
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 360
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 360
Składniki
Wątróbkę i cebulę kroimy w drobną kostkę,czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy.Mieszamy delikatnie i dodajemy jajko,mąkę,majeranek oraz pieprz,sól i chili według uznania.
Nakładamy na patelnię z rozgrzanym olejem porcje masy łyżką i delikatnie rozpłaszczamy. Smażymy kotleciki obracając je z 2-3 razy.Podajemy z ulubioną surówką.