Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety ziemniaczane z gotowanych ziemniaków, to propozycja na smaczny jarski obiad, z dodatkiem ulubionej surówki smakują wspaniale.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 521
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 521
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź i przeciśnij przez praskę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę podsmaż na oleju, dodaj do ziemniaków Następnie dodaj jajko, mąkę, bułkę tartą, pokrojony szczypiorek,dopraw do smaku solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Z masy ziemniaczanej formuj okrągłe kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Kotlety ziemniaczane podawaj z ulubioną surówką.