Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ziemniaczane z mielonym mięsem

Kotlety ziemniaczane z mielonym mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ziemniaczane z mielonym mięsem"

Składniki

  • 70 dag ziemniaków
  • 3 jajka
  • szklanka mąki
  • sól
  • pieprz. pół kg mielonego mięsa
  • 15 dag pieczarek
  • cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki mąki
  • łyżka natki
  • słodka papryka
  • przyprawa do gyrosa
  • bułka tarta
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Gorące zmiel. Ostudź. Dodaj jajka i mąkę, przypraw, zagnieć (ciasto powinno być dość gęste).

  2. Farsz: pieczarki i cebulę pokrój, usmaż na oleju. Dodaj mięso i przyprawy, usmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy i natkę, wymieszaj. Wsyp przez sitko mąkę, przesmaż, przypraw do smaku.

  3. Z ciasta uformuj placuszki, ułóż farsz, zlep. Kotlety panieruj w bułce tartej, usmaż na oleju. Osącz.

  4. Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń