Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, szybki w przygotowaniu, tani obiad ...polecam
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ziemniaki należy obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odczekać kilka minut aż odparują, ugnieść na puree i zostawić do lekkiego przestudzenia. Orzechy posiekać niezbyt drobno, uprażyć kilka minut na suchej patelni (uważać aby się nie przypaliły). Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Do przestudzonego puree dodać orzechy, cebulę, jajko i koperek. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować kotlety (można zwilżać dłonie wodą, wtedy masa nie klei się do rąk) i obtaczac je w bułce tartej. Smażyć na niewielkim ogniu z obu stron, do zezłocenia.
Podawać z sosem i ulubionymi dodatkami.
U mnie był to sos pieczarkowy. Smacznego :-) P.S. pomysł zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga