Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, szybki w przygotowaniu, tani obiad ...polecam
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1506
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1744
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1506
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1744
Składniki
Ziemniaki należy obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odczekać kilka minut aż odparują, ugnieść na puree i zostawić do lekkiego przestudzenia. Orzechy posiekać niezbyt drobno, uprażyć kilka minut na suchej patelni (uważać aby się nie przypaliły). Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Do przestudzonego puree dodać orzechy, cebulę, jajko i koperek. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować kotlety (można zwilżać dłonie wodą, wtedy masa nie klei się do rąk) i obtaczac je w bułce tartej. Smażyć na niewielkim ogniu z obu stron, do zezłocenia.
Podawać z sosem i ulubionymi dodatkami.
U mnie był to sos pieczarkowy. Smacznego :-) P.S. pomysł zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga