Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam takie kotlety gdy zostały mi gotowane ziemniaki. Teraz robię je również ot tak, bo nam smakują. :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422221
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2281
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422221
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2281
Składniki
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie z oliwek, pod koniec smażenia dodać połowę cebuli i połowę papryki. Warzywa przyprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z sosem mięsnym bez mięsa :) i gotowe. Pozostałą cebulę podsmażyć na oliwie. Ziemniaki ubić, dodać resztę papryki, jajka, mąkę i podsmażoną cebulkę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Całość wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować kotlety ziemniaczane, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety podawać z sosem. Smacznego.