Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ziemniaczane z papryką

Przepis dnia 2014-02-16
Kotlety ziemniaczane z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48498

Dodano:

Odsłon: 5037

Pierwszy raz robiłam takie kotlety gdy zostały mi gotowane ziemniaki. Teraz robię je również ot tak, bo nam smakują. :)

Składniki

  • gotowane ziemniaki 1/2 kg
  • sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków
  • cebula 2 szt
  • jajko 2 szt
  • papryka czerwona 2 szt
  • mąka 2- 3 łyżki
  • bułka tarta
  • pieczarki 30 dkg
  • sos mięsny (został mi z duszonego mięsa)
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie z oliwek, pod koniec smażenia dodać połowę cebuli i połowę papryki. Warzywa przyprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z sosem mięsnym bez mięsa :) i gotowe.
    Pozostałą cebulę podsmażyć na oliwie. Ziemniaki ubić, dodać resztę papryki, jajka, mąkę i podsmażoną cebulkę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Całość wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować kotlety ziemniaczane, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
    Usmażone kotlety podawać z sosem.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń