Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam takie kotlety gdy zostały mi gotowane ziemniaki. Teraz robię je również ot tak, bo nam smakują. :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 68
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9202
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 68
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9202
Składniki
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie z oliwek, pod koniec smażenia dodać połowę cebuli i połowę papryki. Warzywa przyprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z sosem mięsnym bez mięsa :) i gotowe. Pozostałą cebulę podsmażyć na oliwie. Ziemniaki ubić, dodać resztę papryki, jajka, mąkę i podsmażoną cebulkę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Całość wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować kotlety ziemniaczane, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety podawać z sosem. Smacznego.