Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam takie kotlety gdy zostały mi gotowane ziemniaki. Teraz robię je również ot tak, bo nam smakują. :)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1742
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 55
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1373
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1742
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 55
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1373
Składniki
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie z oliwek, pod koniec smażenia dodać połowę cebuli i połowę papryki. Warzywa przyprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z sosem mięsnym bez mięsa :) i gotowe. Pozostałą cebulę podsmażyć na oliwie. Ziemniaki ubić, dodać resztę papryki, jajka, mąkę i podsmażoną cebulkę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Całość wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować kotlety ziemniaczane, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety podawać z sosem. Smacznego.