Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na piątkowy bezmięsny obiad.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414475
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414475
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz i przeciśnij przez praskę lub dokładnie ugnieć tłuczkiem do ziemniaków. Dodaj jajko i mąkę. Zagnieć ciasto. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle. Połącz z twarogiem. Wbij jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej odrywaj po kawałku ciasta. Formuj koło (jak przy pierogach), nałóż farsz i przykryj drugim kołem. Zlep dokładnie brzegi. Placki obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Można też polać kwaśną śmietaną.