Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ziemniaczane z ruskim nadzieniem

Kotlety ziemniaczane z ruskim nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3752

Dodano:

Odsłon: 8127

Ciekawy pomysł na piątkowy bezmięsny obiad.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety ziemniaczane z ruskim nadzieniem

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz i przeciśnij przez praskę lub dokładnie ugnieć tłuczkiem do ziemniaków. Dodaj jajko i mąkę. Zagnieć ciasto. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle. Połącz z twarogiem. Wbij jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej odrywaj po kawałku ciasta. Formuj koło (jak przy pierogach), nałóż farsz i przykryj drugim kołem. Zlep dokładnie brzegi. Placki obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Można też polać kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 25 marca 2017 baaardzo lubię ;-) dzisiaj właśnie robię na obiad :-) pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marusia26 24 marca 2017 Super. Zabieram bo nie umiem lepić pierogów, które tak kocham. :)))) Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń