Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na piątkowy bezmięsny obiad.
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5074
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13661
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7721
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5074
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13661
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7721
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz i przeciśnij przez praskę lub dokładnie ugnieć tłuczkiem do ziemniaków. Dodaj jajko i mąkę. Zagnieć ciasto. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle. Połącz z twarogiem. Wbij jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej odrywaj po kawałku ciasta. Formuj koło (jak przy pierogach), nałóż farsz i przykryj drugim kołem. Zlep dokładnie brzegi. Placki obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Można też polać kwaśną śmietaną.