Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na piątkowy bezmięsny obiad.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3977
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3977
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz i przeciśnij przez praskę lub dokładnie ugnieć tłuczkiem do ziemniaków. Dodaj jajko i mąkę. Zagnieć ciasto. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle. Połącz z twarogiem. Wbij jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej odrywaj po kawałku ciasta. Formuj koło (jak przy pierogach), nałóż farsz i przykryj drugim kołem. Zlep dokładnie brzegi. Placki obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Można też polać kwaśną śmietaną.