Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem marchewkowy po tajsku"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 245
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 245
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
Składniki
Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w kosteczkę. Cebulę, czosnek i papryczki drobniutko posiekaj. Warzywa podsmaż w garnku na odrobinie oliwy. Następnie wlej gorący bulion i dodaj skórkę cytrynową. Wymieszaj i gotuj do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie, odstaw zupę do wystudzenia i zmiksuj blenderem na gładki krem.
Wlej mleko kokosowe, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cukrem. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze około 5 minut. Gorący krem rozlej do szklanych kokilek. Udekoruj kleksem z jogurtu. Następnie posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Przed podaniem krem udekoruj świeżymi listkami bazylii. Zupę podawaj z podprażonymi na patelni ziarenkami słonecznika.Źródło: Na żywo