Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna niż zwykle - pomidorowa zupa kremowa
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2331
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2331
Składniki
Do garnka wlewamy ok 2 litrów wody. Wołowinę gotujemy w zimnej wodzie, a drób w zagotowanej. Gdy się wszystko zagotuje, zbieramy szumowiny jeśli są. Zmniejszamy gaz, wkładamy obraną i umytą włoszczyznę. Gotujemy 1,5 godziny. Jak już warzywa będą miękkie, wlewamy butelkę przecieru pomidorowego, chwilę jeszcze gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Wyciągamy mięso z zupy i formujemy kluseczki. Zupę całą z warzywami dokładnie blendujemy na krem. Wlewamy gorącą zupę na talerzyki, kluseczki z mięsa wykładamy na zupę, dekorujemy zieloną pietruszką. Voilà :) Jeśli mięso zostało, można zrobić krokiety mięsne z inną zupą, albo osobno jako przekąskę imprezową.