Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna niż zwykle - pomidorowa zupa kremowa
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68252
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1997
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68252
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1997
Składniki
Do garnka wlewamy ok 2 litrów wody. Wołowinę gotujemy w zimnej wodzie, a drób w zagotowanej. Gdy się wszystko zagotuje, zbieramy szumowiny jeśli są. Zmniejszamy gaz, wkładamy obraną i umytą włoszczyznę. Gotujemy 1,5 godziny. Jak już warzywa będą miękkie, wlewamy butelkę przecieru pomidorowego, chwilę jeszcze gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Wyciągamy mięso z zupy i formujemy kluseczki. Zupę całą z warzywami dokładnie blendujemy na krem. Wlewamy gorącą zupę na talerzyki, kluseczki z mięsa wykładamy na zupę, dekorujemy zieloną pietruszką. Voilà :) Jeśli mięso zostało, można zrobić krokiety mięsne z inną zupą, albo osobno jako przekąskę imprezową.