Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna niż zwykle - pomidorowa zupa kremowa
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Do garnka wlewamy ok 2 litrów wody. Wołowinę gotujemy w zimnej wodzie, a drób w zagotowanej. Gdy się wszystko zagotuje, zbieramy szumowiny jeśli są. Zmniejszamy gaz, wkładamy obraną i umytą włoszczyznę. Gotujemy 1,5 godziny. Jak już warzywa będą miękkie, wlewamy butelkę przecieru pomidorowego, chwilę jeszcze gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Wyciągamy mięso z zupy i formujemy kluseczki. Zupę całą z warzywami dokładnie blendujemy na krem. Wlewamy gorącą zupę na talerzyki, kluseczki z mięsa wykładamy na zupę, dekorujemy zieloną pietruszką. Voilà :) Jeśli mięso zostało, można zrobić krokiety mięsne z inną zupą, albo osobno jako przekąskę imprezową.