Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem selerowy z boczkiem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 357
Polecam.
Odsłon: 788
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 357
Polecam.
Odsłon: 788
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Składniki
Seler naciowy umyć, pokroić. Korzeniowy obrać i pociąć w kostkę. Cebulę posiekać. Na maśle zeszklić cebulę, dodać seler korzeniowy i chwilę dusić. Oprószyć mąką i powoli wlewać wywar, przez cały czas mieszając. Potem doprawić solą i pieprzem.
Zupę gotować do miękkości selera. Lekko ostudzić, po czym zmiksować. Do zmiksowanej zupy dodać pokrojony seler naciowy i śmietanę, po czym doprowadzić do wrzenia. Umyć i osuszyć gałązki natki pietruszki. Przygotować plastry boczku.
Część boczku pokroić w paseczki. Resztę pozostawić w plastrach, przesmażyć. Paski z boczku dodać do gotującej się zupy, podgotować chwilkę. Zupę podawać z kawałkami selera naciowego, plastrami boczku i gałązkami natki pietruszki.Źródło: Twoje Imperium