Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem selerowy z boczkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15919
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15919
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Seler naciowy umyć, pokroić. Korzeniowy obrać i pociąć w kostkę. Cebulę posiekać. Na maśle zeszklić cebulę, dodać seler korzeniowy i chwilę dusić. Oprószyć mąką i powoli wlewać wywar, przez cały czas mieszając. Potem doprawić solą i pieprzem.
Zupę gotować do miękkości selera. Lekko ostudzić, po czym zmiksować. Do zmiksowanej zupy dodać pokrojony seler naciowy i śmietanę, po czym doprowadzić do wrzenia. Umyć i osuszyć gałązki natki pietruszki. Przygotować plastry boczku.
Część boczku pokroić w paseczki. Resztę pozostawić w plastrach, przesmażyć. Paski z boczku dodać do gotującej się zupy, podgotować chwilkę. Zupę podawać z kawałkami selera naciowego, plastrami boczku i gałązkami natki pietruszki.Źródło: Twoje Imperium