Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem szpinakowy z jajkiem"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34689
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 918
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4021
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34689
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 918
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4021
Składniki
Mrożony szpinak wrzuć do garnka, dodaj łyżkę masła i kostkę bulionową. Zalej całość dwiema szklankami wody, gotuj około 15 minut.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, po czym dodaj do zupy. Dopraw ją sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.
Zmiksuj za pomocą blendera.
Jajka ugotuj na twardo.
Gotowy krem wlej do miseczek. Do każdej porcji włóż po łyżeczce śmietany i po pół jajka.
Potrawę możesz udekorować papryką. Idealny będzię również plaster pomidora albo listek bazylii.
Czas przygotowania: 45 min Ilość kalorii na 1 porcję: 280 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax