Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem szpinakowy z jajkiem"
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 321
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40447
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 321
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40447
Składniki
Mrożony szpinak wrzuć do garnka, dodaj łyżkę masła i kostkę bulionową. Zalej całość dwiema szklankami wody, gotuj około 15 minut.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, po czym dodaj do zupy. Dopraw ją sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.
Zmiksuj za pomocą blendera.
Jajka ugotuj na twardo.
Gotowy krem wlej do miseczek. Do każdej porcji włóż po łyżeczce śmietany i po pół jajka.
Potrawę możesz udekorować papryką. Idealny będzię również plaster pomidora albo listek bazylii.
Czas przygotowania: 45 min Ilość kalorii na 1 porcję: 280 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax