Wypróbowany przepis na "Krem z awokado na zimno"
Krem z awokado na zimno
Składniki
- szalotka
- 3 papryczki chili
- 4 awokado
- 2 szklanki zimnego bulionu warzywnego
- pół szklanki wina porto
- pół szklanki śmietany
- sok cytrynowy
- skórka z cytryny
- świeża kolendra
- sól
- pieprz
Składniki
- szalotka
- 3 papryczki chili
- 4 awokado
- 2 szklanki zimnego bulionu warzywnego
- pół szklanki wina porto
- pół szklanki śmietany
- sok cytrynowy
- skórka z cytryny
- świeża kolendra
- sól
- pieprz

Etapy przygotowania
Szalotkę i 2 papryczki chili oczyść i drobno posiekaj. Awokado obierz, przekrój na pół i wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę.
Do garnka wlej bulion i wino. Dodaj awokado i papryczkę chili. Całość zmiksuj na gładki krem.
Dla złagodzenia smaku dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę rozlej do talerzy i udekoruj paseczkami skórki z cytryny, świeżą kolendrą i plasterkami ostrej papryczki. Podawaj z chlebem kukurydzianym.Źródło: Na żywo
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 247

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 366
Ostatnio komentowane przepisy
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 247

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 366


Składniki
- szalotka
- 3 papryczki chili
- 4 awokado
- 2 szklanki zimnego bulionu warzywnego
- pół szklanki wina porto
- pół szklanki śmietany
- sok cytrynowy
- skórka z cytryny
- świeża kolendra
- sól
- pieprz
Szalotkę i 2 papryczki chili oczyść i drobno posiekaj. Awokado obierz, przekrój na pół i wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę.
Do garnka wlej bulion i wino. Dodaj awokado i papryczkę chili. Całość zmiksuj na gładki krem.
Dla złagodzenia smaku dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę rozlej do talerzy i udekoruj paseczkami skórki z cytryny, świeżą kolendrą i plasterkami ostrej papryczki. Podawaj z chlebem kukurydzianym.Źródło: Na żywo