Do góry

Dania główne Przepis na:

Krem z borowików.

Krem z borowików.

Autor:

Przepisów i artykułów: 814 Ocena: 15655

Dodano:

Odsłon: 4083

Sezon grzybowy w pełni i oby tak dalej:) Bardzo polecam tak wykonany krem,jest delikatny,syty i pyszny.

Składniki

  • Borowiki 35-40dkg
  • Marchew 1 szt.średnia
  • Pietruszka korzeń 1szt.średni
  • Cebula mała
  • Masło 1 łyżka
  • Śmietanka 30% 150ml
  • Pieprz,sól do smaku
  • Groszek ptysiowy lub grzanki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte prawdziwki pokroić w grubsze kawałki.Obraną marchew i pietruszkę również.Zalać wodą tak by było tylko przykryte.Gotować 35 min.
    Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na maśle i dodać do grzybków.
    Zagotować ,zblendować i ponownie wstawić na palnik.
    Jeśli krem jest za gęsty dodać wody,doprawić do smaku pieprzem i solą,a na koniec wlać śmietankę,ponownie zagotować.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń