Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z groszku z miętą"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 655
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1030
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2746
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 655
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1030
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2746
Składniki
Bulion zagotuj w rondlu, wsyp groszek. Gotuj 5-7 minut. Zupę zmiksuj. Wlej śmietanę 30-proc., wymieszaj, przypraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zagotuj, zdejmij z ognia. Odstaw na 5 min. Wsyp miętę, zupę przetrzyj przez sito. Podawaj z kleksem śmietany, groszkiem ptysiowym, startym serem i szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4 cena za porcję: 4,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie