Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z pomidorów z pulpetami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Ze sparzonych pomidorów zdejmujemy skórkę. Pomidory kroimy. Seler i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Obraną cebulę szatkujemy.
Pomidory, seler, marchewkę i cebulę zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkiem, solą i pieprzem. Formujemy malutkie klopsiki, które na 5 minut wrzucamy do gotującej się wody, po czym wyjmujemy i przekładamy do zupy. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, pociętą fasolkę szparagową. Całość gotujemy 10 minut.
Na koniec zabielamy zupę śmietaną wymieszaną z łyżką mąki, chwilę gotujemy, posypujemy natką pietruszki i podajemy.
Wartość odżywcza jednej porcji 210 kcal Białko 19,5 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia