Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Por oczyść i potnij w talarki. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. W garnku rozpuść masło, a następnie podsmaż przygotowane warzywa. Zalej je wywarem. Dodaj sok z cytryny, wsyp przyprawy i gotuj całość ok. 25 minut.
Wyjmij z zupy liść laurowy i zmiksuj ją przy pomocy blendera. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 5 minut. Odstaw krem, aby chwilę przestygł i dodaj do niego surowe, rozbełtane żółtko. Wymieszaj.
Kromki chleba tostowego podsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wykrój foremką serduszka i podawaj z zupie jako grzanki.Źródło: Telemax