Do góry

Dania główne Przepis na:

Krem z porów

Krem z porów

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Krem z porów"

Składniki

  • 4 duże pory
  • 4 duże ziemniaki
  • 2-3 kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • parmezan lub inny ser
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pory dokładnie oczyścić, umyć, odciąć ciemnozielone części i cienko je pokroić. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pory.

  2. Ziemniaki obrać i pokroić na nieduże kawałki, dodać do porów, gdy te się zarumienią. Smażyć razem około minutę. Wlać 1 i 1/2 litra wrzątku, dodać kostki rosołowe. Gotować przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

  3. Zupę zdjąć z ognia i zmiksować. Doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować. Posypać tartym parmezanem. Krem można podawać z tostowanym pieczywem podanym osobno, nie na zupie.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń