Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z porów"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Pory dokładnie oczyścić, umyć, odciąć ciemnozielone części i cienko je pokroić. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pory.
Ziemniaki obrać i pokroić na nieduże kawałki, dodać do porów, gdy te się zarumienią. Smażyć razem około minutę. Wlać 1 i 1/2 litra wrzątku, dodać kostki rosołowe. Gotować przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zupę zdjąć z ognia i zmiksować. Doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować. Posypać tartym parmezanem. Krem można podawać z tostowanym pieczywem podanym osobno, nie na zupie.Źródło: Twoje Imperium