Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 710
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 710
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Ziemniaki pokrój w drobną kosteczkę. Listki sałaty opłucz, wysusz i porwij na mniejsze kawałki.
Na rozgrzanym maśle podsmaż ziemniaki, a następnie zalej je wywarem. Gdy zrobią się miękkie, dorzuć sałatę.
Po 5 minutach zmiksuj całość przy pomocy blendera. Zagęść krem śmietaną oraz serkiem topionym. Dopraw solą i czarnym pieprzem (najlepiej świeżym z młynka).
Rozlej zupę do miseczek. Do każdej wrzuć po kilka kostek pieczywa tostowego podsmażonego wcześniej na oleju oraz pokrojony ser ementaler.Źródło: Telemax