Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z zielonych szparagów"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1055
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1355
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12911
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1055
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1355
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12911
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć, główki odkroić, odłożyć. Zdrewniałe końcówki odciąć. Cebulę obrać z łupin, posiekać w kostkę, zeszklić w rondlu na maśle, dodać szparagi, bulion, sól i szczyptę cukru.
Szparagi dusić w bulionie przez ok. 20 minut. Osobno w małej ilości wody ugotować główki. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z żółtkiem, zabielić śmietaną, dosmakować.
Gorącą zupę-krem rozlać na porcje, do każdej włożyć szparagowe główki i udekorować świeżo posiekaną zieleniną. Serwować od razu.
ok. 45 minut
Zupa nabierze wyjątkowego smaku, jeśli rozpuścisz w niej odrobinę sera z przerostem niebieskiej pleśni typu Lazur.Źródło: Twoje Imperium