Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem zabielany kefirem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13928
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1604
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15640
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13928
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1604
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15640
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6357
Składniki
Wszystkie warzywa obierz, oczyść, opłucz. Szalotki oraz czosnek drobno posiekaj, ziemniaki pokrój w grubą kostkę, a marchewkę – na 3 kawałki.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć szalotki i czosnek, podduś na szklisto. Dołóż ziemniaki i marchewkę. Chwilę przesmaż. Następnie warzywa zalej bulionem. Poczekaj, aż zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Wyjmij marchewkę i trochę ziemniaków. Resztę warzyw zmiksuj z wywarem. Marchew pokrój w kostkę i razem z odłożonymi ziemniakami ponownie włóż do zupy.
Kefir połącz z żółtkami, wlej do kartoflanki. Przypraw ją do smaku solą, pieprzem i gałką. Mocno podgrzej, ale już nie gotuj!. Udekoruj natką oraz tymiankiem.Źródło: Tina