Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem zabielany kefirem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Wszystkie warzywa obierz, oczyść, opłucz. Szalotki oraz czosnek drobno posiekaj, ziemniaki pokrój w grubą kostkę, a marchewkę – na 3 kawałki.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć szalotki i czosnek, podduś na szklisto. Dołóż ziemniaki i marchewkę. Chwilę przesmaż. Następnie warzywa zalej bulionem. Poczekaj, aż zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Wyjmij marchewkę i trochę ziemniaków. Resztę warzyw zmiksuj z wywarem. Marchew pokrój w kostkę i razem z odłożonymi ziemniakami ponownie włóż do zupy.
Kefir połącz z żółtkami, wlej do kartoflanki. Przypraw ją do smaku solą, pieprzem i gałką. Mocno podgrzej, ale już nie gotuj!. Udekoruj natką oraz tymiankiem.Źródło: Tina