Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowa kalafiorówka z pesto"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Ok. 1/3 z nich pokrój w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej łyżeczkę oleju, zeszklij na nim cebulę. Wlej 540 ml bulionu, dodaj różyczki kalafiora. Gotuj ok. 20 minut. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Migdały posiekaj, zrumień na suchej patelni.
Natkę zmiksuj z 60 ml bulionu, migdałami i skórką z cytryny. Pesto przypraw solą i pieprzem. Do gotującego się kalafiora dolej mleko. Całość zmiksuj, wrzuć serek. Zupę gotuj jeszcze 2-3 minuty. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Pozostały kalafior zrumień na reszcie oleju. Makaron odcedź, osącz, włóż do miseczek. Dodaj podsmażony kalafior. Zalej zupą. Udekoruj kleksami pesto.Źródło: Tina