Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowy rosół"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Mięso umyj, zalej w garnku 2 litrami wody, doprowadź do wrzenia. Usuń tworzącą się szumowinę. Marchewki, połówkę średniego selera oraz pietruszkę obierz, opłucz. Wrzuć do garnka z mięsem. Dodaj 2 liście laurowe i 4 ziarna ziela angielskiego. Gotuj około 60 minut.
Odcedź wywar. Warzywa oraz ćwiartki kurczaka ostudź, pokrój na kawałki. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć obraną i poszatkowaną cebulę, posyp ją mąką, przygotuj jasną zasmażkę. Zalej wywarem. Gotuj na małym ogniu 20 minut.
Pieczarki oczyść, pokrój, przesmaż na łyżce oleju. Natkę posiekaj. Tosty posyp startym serem, zapiekaj 8 min w 180 st. Pokrój na kawałki. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj pieczarki, mięso i warzywa. Gotuj razem ok. 5 minut. Posyp natką. Podawaj z grzankami.
czas ok. 100 min; porcja – 320 kcal, cena 3,40 złŹródło: Świat kobiety