Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacyjne podróże na talerzu
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9967
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2588
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1729
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 650
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9967
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2588
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1729
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 650
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
Składniki
Małże i krewetki myjemy oraz oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy poszatkowany imbir, czosnek, szalotkę, pastę curry oraz chili. Następnie dodajemy pokrojony drobno koper włoski i krewetki, obsmażając je z każdej strony, aż zmienią kolor.
Następnie wrzucamy małże, suszoną kolendrę, zmiażdżoną trawę cytrynową i mleko kokosowe. Całość skrapiamy sokiem z pomarańczy oraz sosem rybnym. Przykrywamy i dusimy do otwarcia małży. Na koniec skrapiamy całość sokiem z limonki. Posypujemy poszatkowanym świeżym chili, listkami kolendry oraz koprem włoskim.